Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Τρία υγιεινά πρωινά που θα λατρέψετε

Τρία υγιεινά πρωινά που θα λατρέψετε

Παρόλο που όλοι το γνωρίζουν, πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να μην το κάνουν:το πρωινό αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γεύματα της ημέρας και δεν θα πρέπει να το παραλείπετε. Αν και είναι αλήθεια ότι μερικές φορές η βιασύνη και οι υποχρεώσεις σας δεν σας επιτρέπουν να μπορέσετε να καθίσετε ήρεμα και να καταναλώσετε τις κατάλληλες θρεπτικές ουσίες, θα πρέπει να κάνετε μια προσπάθεια. Τί θα λέγατε να ξεκινούσατε με τα παρακάτω απλά υγιεινά πρωινάσήμερα;
Το πρωινό σας θα πρέπει να σας παρέχει το 25% περίπου της ενέργειας που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε την ημέρα. Είναι ουσιαστικό να προσλαμβάνετε τις κατάλληλες θρεπτικές ουσίες ώστε να αναπληρώσετε για όλη τη νύχτα που δεν φάγατε τίποτα. Μια υγιεινή, χαρακτηριζόμενη από ποικιλία και ισορροπημένη διατροφή στα πρωινά σας γεύματα, θα σας βοηθήσει να φεύγετε από το σπίτι με περισσότερη δύναμη και με καλύτερη διάθεση. Μπορείτε επίσης να αναθεωρήσετε την ιδέα ότι, για να χάσετε βάρος, είναι καλύτερο να μη φάτε. Αντιθέτως, είναι σίγουρο ότι θα φτάσετε στη μέση της ημέρας και θα καταφύγετε στην υπερφαγία για να αναπληρώσετε το άγχος και αυτό δεν είναι καθόλου υγιεινό. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές απλές συνταγές για υγιεινά πρωινά, ώστε να γίνει η ώρα αυτή μία από τις καλύτερες της ημέρας.

Ένα μπολ με δημητριακά και φρούτα του δάσους

Οδηγίες

  • Πάρτε ένα μπολ ή ένα μεγάλο φλιτζάνι. Προσθέστε μια χούφτα νιφάδες βρώμης. Έπειτα προσθέστε μισό φλιτζάνι γάλα σόγιας ή νερό, όσο επιθυμείτε.
  • Έπειτα, αρχίστε να προσθέτετε τα φρούτα του δάσους: βακίνιο (κράνμπερι), φράουλες, σμέουρα… Αν δεν μπορείτε να τα βρείτε ή αν είναι πολύ ακριβά, μπορείτε να προσθέσετε ξερά δαμάσκηνα ή κόκκινο μήλο.
  • Τώρα προσθέστε τους ξηρούς καρπούς. Για παράδειγμα, δέκα σταφίδες και δύο τριμμένα καρύδια.
  • Τρώτε λίγο-λίγο και μασάτε καλά.

Ωφέλειες

Θα λάβετε υπερεπαρκή ποσότητα ινών και αντιοξειδωτικών ουσιών με αυτό το είδος πρωινού. Τα φρούτα περιέχουν θαυμάσια θρεπτικά συστατικά και είναι και υγιεινά εκτός από γευστικά. Οι νιφάδες βρώμης εξασφαλίζουν τους υδατάνθρακες. Όσον αφορά στους ξηρούς καρπούς, θα σας παρέχουν εξαιρετικές αντιοξειδωτικές ουσίες όπως φαινόλες και ρεσβερατρόλη.

Σάντουιτς ολικής άλεσης με γαλοπούλα και αβοκάντο

Οδηγίες

  • Ακόμα ένα υγιεινό πρωινό που περιλαμβάνει μια ποικιλία θρεπτικών συστατικών είναι το εξής: ένα σάντουιτς γαλοπούλας και ένα ποτήρι φυσικός χυμός πορτοκάλι.
  • Πρώτα φτιάξτε το σάντουιτς, με ψωμί ολικής άλεσης πάντοτε. Προσθέστε μια φέτα βραστό ζαμπόν ή γαλοπούλα (και τα δύο έχουν λιγότερα λιπαρά), μια κουταλιά ελαιόλαδο και μερικά κομμάτια αβοκάντο. Σας βεβαιώνουμε ότι ο συνδυασμός είναι νοστιμότατος. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήστε κοτόπουλο, αν το προτιμάτε.
  • Μην ξεχάσετε να φτιάξετε χυμό πορτοκάλι για το πρωινό αυτό.

Ωφέλειες

Τα πλήρη δημητριακά αυτού του σάντουιτς θα σας κρατήσουν χορτάτους για περισσότερη ώρα. Το σάντουιτς περιέχει βιταμίνες, μέταλλα και πρωτεΐνες. Το αβοκάντο επίσης περιέχει υψηλή ποσότητα βιταμίνης Ε, η οποία είναι καλή για τη μείωση της χοληστερίνης και σας βοηθάει να απορροφήσετε αποτελεσματικότερα τα θρεπτικά συστατικά από το πρωινό αυτό, συμπεριλαμβανομένων των εξαιρετικών αντιοξειδωτικών ουσιών από το χυμό του πορτοκαλιού. Πρόκειται για μια πολύ υγιεινή επιλογή.

Φρουτοσαλάτα, φρυγανισμένο ψωμί με μέλι, και λευκό τσάι

Οδηγίες

  • Μπορεί να μοιάζει υπερβολικό με μια πρώτη ματιά, όμως δεν είναι. Θα λάβετε μια εξαιρετική ποσότητα αντιοξειδωτικών ουσιών και βιταμινών με αυτό το είδος πρωινού. Πάρτε ένα μπολ που δεν είναι υπερβολικά μεγάλο και βάλτε μέσα τα κομμάτια των φρούτων.
  • Ένα μικρό ακτινίδιο, ένα μήλο, πέντε σταφύλια και δύο φράουλες θα ήταν ιδανικά για το πρωινό αυτό. Όπως βλέπετε, το κλειδί βρίσκεται στην ποικιλία και στην αξιοποίηση των ωφελειών αυτών των σημαντικών φρούτων.
  • Έπειτα, φρυγανίστε τη φέτα του ψωμιού. Θα πρέπει να είναι ολικής άλεσης και όχι πολύ μεγάλη. Αλείψτε τη με μία ή δύο κουταλιές μέλι.
  • Τώρα φτιάξτε το λευκό τσάι. Αυτή η ποικιλία τσαγιού είναι υγιεινότερη ακόμα και από το πράσινο τσάι και γι αυτό την προτείνουμε. Μπορείτε να βρείτε το τσάι αυτό στα καταστήματα φυσικών τροφών. Είναι πολύτιμο και ιδιαίτερα ωφέλιμο. Να θυμάστε ότι, αφού το βράσετε σε ένα φλιτζάνι νερό, αφήστε το στην άκρη για πέντε λεπτά.

Ωφέλειες

Μια πολύ καλή επιλογή για το πρωινό σας. Θα ωφεληθείτε από τα πολύ υγιεινά φρούτα, εκείνα που έχουν τις πιο πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες και θα προστατέψουν περισσότερο την υγεία σας. Το μέλι διαθέτει θαυμάσιες αντισηπτικές και ιαματικές ιδιότητες και ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα, γι αυτό δεν πρέπει να το παραβλέπετε. Το λευκό τσάι αποτελεί κάτι περισσότερο από εκπληκτικό σύμμαχο για την προστασία σας από τις ελεύθερες ρίζες, επειδή όπως είπαμε προηγουμένως είναι ακόμα ισχυρότερο από το πράσινο τσάι.
Δημοσίευσε ένα σχόλιο
  • Blogger Σχόλιο χρησιμοποιείτε το Blogger
  • Facebook Σχόλιο χρήση του Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :